Videó: belestünk az Amazon gigaraktárába

Pénzcentrum2016. november 29. 16:39

Megdöbbentő videó jelent meg a napokban, amelyen az Amazon csomagküldő óriáscég egyik központját mutatják be. Egy ekkora gyár ugyanis naponta akár több tízmillió csomagot is feladhat, ráadásul a napokban jelentettk be, hogy hazánkba is ingyen szállítanak. De vajon hogyan kerülnek a magyarok otthonába a cég küldeményei?

Elképesztő videó jelent meg a Business Insider oldalán, amiben az Amazon csomagküldő cég egyik legnagyobb, kaliforniai központjába látogattak el:

  • A gyár több mint 100 ezer négyzetméteren működik,
  • Ahonnan csak a hétfői napon 51 millió terméket adtak fel,
  • Aznap másodpercenként 629 tárgyat adtak el.

Az elosztóban robotok segítségével rendezik és postázzák a csomagokat, ebben a gyárban 2500 alkalmazottat foglalkoztat a világcég. Ugyan hazánkba nem innen szállítnak, de a vállalatnak számos központja van, amelyek a videón láthatóhoz hasonlóan működnek.

Az Amazon egyébként nemrég jelentette be, hogy már Magyarországra is ingyen szállít csomagokat. Ehhez annyit kell tennünk, hogy nem az amerikai, hanem a német oldalt keressük fel, így vámmentesen juthatunk hozzá a megrendelt tárgyainkhoz.

Mire figyeljünk, ha online vásárolunk?

Amikor online vásárolunk, nem árt odafigyelni néhány alapvető dologra:

  • Mindig olvassuk el az üzletszabályzatot, különösen, ha külföldi webshopból vásárolunk, ilyenkor ugyanis más jogok vonatkoznak ránk.
  • Bankkártyával történő fizetéskor lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljunk, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik, így a bankkártyánk adatai biztonságos kapcsolaton keresztül jutnak el a bank központjába, azokat a webáruház üzemeltetője nem ismeri meg.
  • Óvakodjunk az olyan weboldalaktól, melyeknek nevében elírás, vagy hiba található, valamint ahol nem, vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait. Ezeket az oldalakat sokszor megbízhatatlanok és csak a bankkártya adataink lenyúlására játszanak.
  • Óvatosan adjuk meg a személyes adatainkat is, különösen, a bankkártyájukra vonatkozó adatok esetében (ezeket csak a fizetést bonyolító bank oldalán adjuk meg).
  • Kerüljük azokat a webshopokat, amelyek szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek meglepően alacsony áron kínálják a termékeiket, esetleg nem valódi címmel, telephellyel vagy telefonszámmal regisztráltak.
Címkék:
hitel, amazon, csomag,