Megvette a Barátok Köztös házat: 5 millióval tartozik a sztár műsorvezető

Pénzcentrum2016. november 19. 16:02

A Barátok Köztből ismert legendás épületet Havas Henrik vásárolta meg még 15 évvel ezelőtt. Akkor iskolát tervezett nyitni, azonban ez a mai napig nem valósult meg, a közös költséget viszont nem fizeti a mai napig. Emiatt viszont akár 5 milliós tartozást is felhalmozhatott, ami miatt már végrehajtás is indult ellene. Mutatjuk, hogyan kerülhet ki a kelepcéből.

2001-ben 12,5 millió forintért vette meg a Wekerle-telepen található, a Barátok Köztből ismert emblematikus ház egy részét Havas Henrik, azonban az oda tervezett iskoláját nem nyitotta meg. A közös költséget viszont ennek ellenére nem fizette, így 2014-re már 5 milliós tartozást halmozott fel (saját bevallása szerint csak 1,8 millióval tartozik), ami miatt már végrehajtást is indítottak ellene - írja a Bors.

A felhalmozott adósságok nemcsak a sztárok életét keserítik meg, hazánkban a nemfizető adósok aránya még mindig igen magas. Emiatt a bankok már kifejezetten adósságrendezésre is kínálnak kölcsönt.

Hogyan rendezhetné Havas az adósságot?

Az adósságrendezésnél számos lehetőség közül válogathatunk, például a kérdéses ingatlant el is adhatjuk, azonban, ha Havas banki kölcsönből szeretné megoldani a kérdést, akkor két lehetőség áll előtte:

  • Jelzálog alapú hitelt vesz fel vagy
  • Adósságrendező személyi kölcsönt.

Előbbinél jelzálogot kell felajánlani, viszont a kamatok is jelentősen alacsonyabbak lehetnek. Ennek köszönhetően akár 5 százalék körüli kamattal is felveheti ezt a kölcsönt.

Havas esetében ez azt jelentené, hogy tíz éves futamidőre a törlesztőrészlete 53 ezer forint lenne

(ha 5 millió forint az adóssága), ami már egy kigazdálkodható összeg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha viszont nem tud (vagy nem akar) ingatlanfedezetet felajánlani a banknak, akkor ennél magasabb, nagyjából 10 százalék körüli kamattal kellene számolnia. Emiatt a fenti feltételekkel (10 év futamidő, 5 millió forint hitel) számolva

a törlesztőrészlete 66 ezer forint lenne.

A másik hitel lehetőséghez képest ez nagyjából negyedével nagyobb törlesztőrészlet lenne.

Címlapkép: Google Maps

Loading...

Címkék:
hitel, tartozás, adósság, barátok közt, havas henrik, adósságrendezés,