A bankok a tanévkezdés igazi nyertesei: mutatjuk az okokat

Világgazdaság2016. szeptember 2. 08:30

Három hiteltípus esetében is óriási keresletre számít a bankszektor szeptemberben. Egy nagy lakossági bank kutatása szerint az iskolakezdés gyerekenként közel százezer forintba kerül, melynek egy részét hitelből finanszírozzák a szülők - írja ma reggel a Világgazdaság.

Csúcs hónapra számítanak a megkérdezett bankok a személyi kölcsönök piacán szeptemberben. A gyerek iskoláztatása fontos cél a családoknál, így erre szívesen vesznek fel hitelt. A szülők 18 százaléka nyilatkozott úgy a Budapest Bank felmérésében, hogy vett már föl hitelt iskolakezdésre, míg 37 százalék mondta, hogy szükség esetén megtenné.

A szeptembert a folyószámlahitel-keretek is megérzik. Szeptemberben jó néhány milliárd forinttal többel fogunk tartozni a bankoknak, az augusztusi záróértékhez képest.

Az egyébként drága áruhitelek piacán a Cetelem és az OTP nulla százalékos kamatú hitelt nyújt szeptemberben bizonyos partnereiknél. Ezen a részpiacon is jó hónapra számítanak, igaz a decemberi áruhitllázat nem sikerül megszorongatni - írja a Világgazdaság.

Ne kezdje hátrányból a tanévet a gyerek, szerezz be mindent, ami kell! Személyi kölcsön kalkulátorral most a legjobb ajánlatok közül választhatod ki a számodra legkedvezőbben!
Címkék:
hitel, bank, aruhitel, személyi kölcsön, folyószámlahitel, iskolakezdés,