Hiába szeretünk netbankolni: egyre lassul a növekedés

Világgazdaság2016. március 2. 08:30

Lelassult az utóbbi két évben az internetes folyószámlák térnyerése Magyarországon, arányuk a következő időszakban 80 százalék környékén stabilizálódhat - írja a Világgazdaság.

Lelassult az utóbbi két évben az internetes folyószámlák térnyerése Magyarországon, 2015 első kilenc hónapjában számuk mindössze 77 ezerrel - 0,9 százalékkal - emelkedett. Ha nem történik váratlan fordulat, arra lehet számítani, hogy az internetes folyószámlák aránya 80 százalék körül stabilizálódhat a következő években.

Ráadásul a netes számláknak a pénzforgalomban képviselt súlya sem növekszik túlságosan gyors mértékben. Az internetes átutalási forgalomban csak a tranzakciószám nő jelentősen, a volumen bővülése még el is marad a teljes piacétól.

Azok a lakossági ügyfelek, akik rendelkeznek már netbanki szerződéssel, többnyire elégedettek a szolgáltatással, és az átlagnál jóval sűrűbben igénybe is veszik. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. tavaly közzétett kutatási eredményei szerint az internetet használók többsége a bankügyeinél sem mondana le a számlakezelés kézenfekvő módjáról: a netezők 68 százaléka lényeges szempontnak tartja bankja kiválasztásakor, hogy az kínál-e internetes ügyintézésre lehetőséget adó felületet.

Címkék:
hitel, netbank, bankolás,