Diákok, figyelem! Ezt már csak pár napig tudjátok elintézni

Pénzcentrum2016. február 10. 16:01

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelt szeretne felvenni. A diákhitelek változatlan kamatok mellett érhetőek el: a szabad felhasználású Diákhitel1 3,9 százalékos, míg a képzési költség kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal nyújt segítséget a felsőoktatásban töltött évek alatt.


Elindult a tavaszi szemeszter Diákhitel igénylési időszaka, aki február 15-ig jelzi hiteligénylési szándékát, már március közepén a kért összeghez jut. A képzési költség akár teljes összege, Diákhitel1 esetében pedig maximum 250 ezer forint igényelhető félévente, ez utóbbi szemeszterenkénti egyösszegű vagy havonkénti utalásban is kérhető. A változó kamatozású Diákhitel1 kedvező feltételekkel, 3,9 százalékos kamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag kamattámogatott Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal az önköltséges hallgatóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítésében - írja közleményében a Diákhitel Központ.

Az igénylés egyszerű: a Diákhitel Direkt online ügyintézési felülete mellett a hallgatók saját egyetemük/főiskolájuk belső tanulmányi rendszerén (ETR/Neptun) keresztül is elindíthatják az igénylést, melyet a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthetnek is aláírásukkal.

Fontos tudnivaló, hogy a diákhiteleket ismét 40 éves korig lehet kérni és folyósítani, 10 félév helyett már 11 félévre is.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven megtalálnak az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ internetes felületén. A Személyes Ügyfélszolgálat Budapesten két helyszínen - a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon - várja az érdeklődőket.

Címkék:
hitel, karrier, diákhitel, határidő, diákhitel-igénylés,