Gondoltad volna? Ezt szeretné minden ötödik magyar munkavállaló

Pénzcentrum2015. december 31. 16:00

A magyar munkavállalók 28 százaléka rendelkezik valamilyen lakáshitellel, és bő kétharmaduk igénybe venne olyan juttatást, ami hozzájárul a hitelük törlesztéséhez - derült ki egy friss kutatásból.

A béren kívüli juttatások hatékony eszközt jelenthetnek a munkavállalói elköteleződés javítására, és a dolgozók motiválására. A Trend Inspiration OTP Bank megbízásából készült kutatása megmutatta, hogy azok a munkavállalók, akik kapnak cafetéria juttatást, jelentősen elégedettebbek munkaadójukkal, mint azok, akik nem. Ugyanakkor a felmérés eredményei szerint nem mindegy milyen juttatásokat teszünk elérhetővé a munkavállalók számára.

Népszerű és motiváló a Lakáshitel-cafetéria

A Lakáshitel-cafetéria lehet az egyik leginkább motiváló béren kívüli juttatás a munkavállalók számára, derült ki a kutatásból. A lakáshitellel rendelkező munkavállalók 71 százaléka ugyanis igénybe venne egy ilyen juttatást, ha a munkáltatója biztosítaná számára. Sőt, minden harmadik munkavállaló, még új lakáshitel felvételét is megfontolná, ha a munkáltatója nyújtaná ezt juttatást.

A Lakáshitel-cafeteria egy 2014 óta adható, adómentes, béren kívüli juttatási forma, aminek segítségével a munkáltatók a dolgozóik lakáscélra felvett hitelének törlesztését támogathatják, ráadásul úgy, hogy mind a két fél jól jár. A Lakáshitel-cafetéria segítségével ugyanis a munkáltató hatékonyan, kevesebb ráfordításból több pénzt tud adni a dolgozójának. A munkavállaló pedig - az adómentességének köszönhetően - 100 forintnyi támogatásból 100-at megkaphat. Más, kedvező adózású cafetéria juttatás esetben ez az összeg jelenleg csak 74 forint lenne. A Lakáshitel-cafetéria további előnye, hogy akár cafetéria rendszeren kívül is adható.

Címkék:
hitel, lakáshitel, cafetéria, törlesztőrészlet,