TOP 6: ezekkel vasalhatsz ki minél többet a bankodból

Pénzcentrum2015. október 30. 14:33

Amikor hitelt veszünk fel nemcsak a fizetendő díjakat érdemes néznünk, hanem, hogy melyik bank mekkora kamatkedvezményt ad, ha bizonyos feltételeket teljesítünk. A Pénzcentrum mutatja, hogyan sajtolj ki minél több kedvezményt a bankodból.

A bankoknál egyszerre többfajta kedvezménnyel is csökkenthetjük kölcsönünk kamatát, akár a teljes futamidőre. Az alább felsorolt tételek között nem mindegyik vállalása jelent automatikus kamatkedvezményt minden pénzintézetnél, eltérő, hogy melyik bank mely esetben biztosít kamatcsökkentést. A Hitelnet.hu segítségével összeszedtük a hat legtipikusabb kamatkedvezményt biztosító feltételt.

Jövedelem-átutalás

Leggyakrabban a jövedelem jóváírás kamatkedvezményével találkozhatunk. Egyes pénzintézeteknél a jövedelem átutalás összege befolyásolja a kamatkedvezmény mértékét, máshol a hitelnyújtó bankhoz utalt munkabér összegétől független a kamatkedvezmény mértéke. Bankonként eltérő, hogy a jövedelem jóváírás összegét tekintve mennyi a minimum elvárás. Kamatkedvezményt érhetünk el már minimálbéres munkabér átutalás esetén is. Ez jellemzően 0,5 és 2,1 százalék közötti kedvezményt nyújt az ügyfeleknek.

Csoportos beszedési megbízás

Havonta 2 csoportos beszedési megbízással tovább mérsékelhető ügyleti kamatunk, ami 0,1 százalékos kamatkedvezményt adhat.

Hitelfedezeti biztosítás, vagyonbiztosítás

A hitelnyújtó banknál kötött hitelfedezeti biztosítással (ez lehet akár életbiztosítás, akár keresőképtelenség kockázatára kötött biztosítás) vagy az adott bankcsopothoz tartozó biztosítónál kötött otthonbiztosítással szintén kamatkedvezményt érhetünk el. Ezzel 0,1 és 0,3 százalék közötti kedvezményt kaphatunk.

Lakástakarék-pénztári szerződés indítása

A kamatkedvezmény eléréséhez nem feltétel, hogy maga a lakáshitelünk lakástakarékkal legyen kombinálva, akkor is érvényesíthető, ha külön vállaljuk az LTP fizetését, ezzel 0,15-0,45 százalék kamatelőnyhöz juthatunk.

Prémium banki kamatkedvezmény

Ez a kedvezmény akkor érhető el, ha minimum 5 millió forintos megtakarításunk van az adott banknál vagy a hitelfelvételt megelőző 3 hónapban legalább 300 ezer forint összegű munkabér jóváírásunk volt. Ezzel 0,2-0,25 százalék kamatelőnyhöz juthatunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hitelösszegtől függő kamatkedvezmény

5 millió forintot meghaladó hiteligény esetén a kölcsönt alacsonyabb kamatláb mellett vehetjük igénybe a hitelnyújtó banknál, mint 5 millió forint alatti kölcsönigénylésnél. A legjelentősebb kedvezményt akkor kaphatjuk, ha nagyobb összeget veszünk fel, ilyenkor ugyanis akár 3 százalék kedvezményt is kaphatunk, de a legtöbb bank még így is 1 százalékkal olcsóbban ad nekünk kölcsönt.

Hogyan szedjünk ki minél több kedvezményt a bankból?

A kamatkedvezményre jogosító feltételek teljesülését a bankok rendszeres időközönként ellenőrzik. Amennyiben a vállalt feltétel nem teljesül, akkor a kamatkedvezmény megszűnik.

Egy-egy bankon belül a különböző kamatkedvezmények mértéke összeadódik, így a legtöbb kedvezményt akkor tudjuk "kisajtolni" bankunkból, ha minél több kedvezményre jogosító feltételnek teszünk eleget. Jóllehet a pénzintézetek általában meghatároznak egy minimális kamatszintet, ami után a kedvezmény már nem mérsékelhető tovább.

Loading...

Címkék:
hitel, lakáshitel,