Az ügynököknek köszönhetően beindulhat a hitelkiváltás

Világgazdaság2015. szeptember 7. 09:29

Az ingyenesség dacára kevés érdeklődőt vonzott a forintosítás után a hitelkiváltás. Most viszont, hogy profi ügynökök is segíthetnek a bankváltásban, ismét pöröghet a piac. Bár a forintosított hitelek kamatai a nyár óta is csökkentek, vannak, akik meghosszabbítanák a kamatperiódust a kockázat csökkentésének érdekében - írja a Világgazdaság.

Most már az ügynökök is beléphetnek a kiváltási piacra, emiatt a bankok a hitelkiváltások növekedését várják. A fővárosi prémium szegmensben szinte minden szerződésnél lehetőség lett volna csökkenteni a kamatokat. A gyengébb minősítésű adósoknak viszont drágább a lakáshitel, és az sem könnyíti meg a kiváltásokat, hogy az egykori devizahitelesek kölcsöneit a három hónapos bankközi kamatlábhoz (Bubor) igazított kamatú kölcsönökre forintosították a bankok. Ezek ugynis a legolcsóbb kölcsönök, igaz, a kamat akár 3 havonta is változhat.

Egy tízmillió forintos hitelnél ugyanis egy százalékpontnyi kamatemelés 100 ezer forintos kamatkiadást jelent évente. Az ügyfelek egy része ezt be is látja, és a kockázat csökkentésének érdekében hosszabb kamatperiódusú hitelt keres.

Címkék:
hitel, devizahitel, hitelkiváltás,