Az autóhiteles drámája: vádlott lett, mert nem adta a kocsiját

Pénzcentrum2015. szeptember 5. 16:09

Nem adta vissza autóját a hiteles; vádlott lett egy 60 éves mátészalkai nő. A vád: SIKKASZTÁS.

A nyugdíjasévei előtt álló asszony bűne sikkasztás: devizahitelre vásárolt autóját nem volt hajlandó átadni egy behajtónak.

Havi száz-százötvenezrével törlesztettem. Ötmilliót vettem fel, és közel hatot már visszafizettem. De mivel úgy ­gondoltam, hogy törvénytelenül követel tőlem a bank majdnem még egyszer ennyit, ügyvédhez fordultam, és bepereltem őket. Eközben történt, hogy megjelent nálam a behajtó, aki az autót követelte

 - mesélte a Blikknek az asszony, akitől a bankja, a Lombard Lízing, illetve az általa megbízott behajtó nyolcmilliót követel, plusz az autóját.

Puskás Éva az első devizahiteles károsult, akit a pénzintézete a vádlottak padjára küldött.

Hogyan mentheti magát az asszony?

A legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha kifizetné a behajtót, persze ehhez valószínűleg hitelt kell felvennie. Ha 5 éves futamidejű hitelkiváltó ajánlatot választ, akkor a törlesztőrészlete 170 ezer forint körül alakul, kérdéses, hogy ki tudja-e fizetni ezt az összeget az asszony.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha olcsóbbá szeretné tenni a kölcsönt, akkor érdemes lehet jelzálog alapú hitelkiváltásban gondolkodnia.Ha 10 évre venne fel kölcsönt, akkor az átlagos ajánlatok mellett (4,5 százalékos kamatok) 150 ezer forint körül alakulhat a jelzálog alapú hitelkiváltó kölcsön havi részlete.

Címkék:
hitel, autóhitel,