Alig egy hónapjuk maradt a Diákhitel igénylőknek

Pénzcentrum2015. augusztus 18. 14:35

Kevesebb mint egy hónapjuk van hátra a Diákhitel igénylőknek arra, hogy a leghamarabbi időpontban megkapják a kölcsönüket. Hogyan és hol igénylehető a Diákhitel?

Kedvező kamattal újra igényelhető mind a szabad, mind a kötött felhasználású Diákhitel. A 4,9 százalékos kamatú Diákhitel1 felhasználásáról a hiteligénylő dönthet, a fix 2 százalékos Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-éig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez, amely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

A hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet év eleji módosításának eredményeképpen a jogosultak köre, valamint a jogosultsági idő is bővült. Fontos változás, hogy már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, 10 félév helyett akár már 11 félévre is.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. A hallgatókat mind a KÖKI Ter

Címkék:
hitel, diákhitel,