Megszűnik a Végrehajtó Kamara: leállhatnak a behajtások?

Pénzcentrum2015. július 1. 10:05

A jövőben jogi végzettséget kell szerezniük a végrehajtóknak, kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz a bírósági végrehajtásról szóló törvény, és a hozzá kapcsolódó más törvények módosítása alapján, amelyeket kedden szavazott meg az Országgyűlés - írja a Napi Gazdaság.

Nyáron megszűnik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara a bírósági végrehajtásról szóló törvény és a hozzá kapcsolódó más jogszabályok módosítása alapján.

A módosítás szerint a kamara augusztus 31-én szűnik meg, általános jogutódja, a végrehajtók szakmai és érdek-képviseleti szerve a szeptember 1-jén megalakuló Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) lesz.

Ezt követően a végrehajtóknak jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre fog szólni.

Ezzel ugyan a végrehajtók szabályozását módosították, azonban az továbbra is kétséges, hogy a végrehajtásra vonatkozó szabályokon és határidőkön mikor módosíthatnak. A belső átszervezás miatt a végrehajtásokban várhatóan nem leszenk fennakadások.

 

Címkék:
hitel, végrehajtó, végrehajtás, végrehajtói kamara,