Elköltik a devizahitelesek a visszajáró összeget

Világgazdaság2015. június 24. 09:31

Az elszámolás nyomán a lezárt szerződések után visszautalt, nagyjából 100-110 milliárd forint jelentős részét egyszerűen elköltik a háztartások a bankok várakozásai szerint. A megtakarításba vándorló pénz nagyobb része állampapírokban és befektetési alapokban köthet ki - írja a Világgazdaság.

Az elszámolásban érintett, lezárt szerződések után visszajáró pénznek csak egy részét takarítják meg az ügyfelek, jelentős hányaduk vélhetően inkább elkölti a frissen kapott összeget. A Magyar Nemzeti Bank korábbi becslése szerint azoknál a szerződéseknél, amelyeket korábban zártak le - tehát nem az adós tartozása csökken az elszámolással, hanem pénzt kap - nagyjából 100-110 milliárd forintra tehető az az összeg, amelyet visszautalnak az egykori adósoknak.

Mit ajánlanak a bankok?

A bankok ajánlatai között akár 5 százalékos kamatot is találunk, de a legtöbb banknál 3 százalék feletti kamatokkal számolhatunk, így népszerű lehet a devizahiteles ügyfelüknek ezzel megtakarítani. Sokan tehetik a pénzüket állampapírokba is a kedvező kamatok miatt, de a befektetési alapok is népszerűek lehetnek a hosszabb távon gondolkodó ügyfelek körében.

 

Címkék:
hitel, vásárlás, devizahitel, elszámolás,