Ezért tartoznak többel a devizahitelesek, mint amennyi hitelt kaptak

Pénzcentrum2015. május 8. 16:04

Sok devizahiteles elégedetlen az elszámolással, közülük sokan szakértőhöz fordulnak, hogy megértsék, miért csak ennyi jár vissza nekik. A Pénzcentrum mutatja, miért nagyobb a tőketartozása sok magyar családnak, mint amekkora hitelt felvettek annak idején.

Az RTL Klub Házon Kívül című műsorában a devizahiteles elszámolásról szóló riport szakértője a Pénzcentrum szerkesztője, Ráski Péter volt. A műsorban ellátogattak egy családhoz, akik elégedetlenek az elszámolással.

A törlesztőrészletük ugyan csökkenni fog a májusi befizetéskor, azonban még így is több a tartozásuk, mint a hitel felvételekor. Ez elsősorban a svájci frank árfolyamának elszállása miatt van így, nem a bank tisztességtelen elvonásai miatt, ez utóbbiakat ugyanis visszamenőlegesen jóváírta a pénzintézet a tőketartozáson.


Az adósoknak érdemes megfontolnia a hitelkiváltást, a riportban bemutatott család ugyanis havi szinten 10 ezer forintot is megspórolhat azzal, ha kiváltja hitelét. A hitelkiváltással arra is lehetőségük nyílhat, hogy hosszabb időre (akár 5-10 évre) rögzítsék a törlesztőrészletüket.

A teljes riportot itt láthatod:

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, hitelkiváltás, forintosítás,