Százezreket fizet havonta a TV2 sztárja: 30 millióval tartozik

Pénzcentrum2015. május 2. 16:02

30 millióval tartozik a banknak Gombos Edina, a TV2 sztárműsorvezetője. Annak idején 20 millió forintos tartozást vállalt át, svájci frank alapon, de ez mára ennek másfélszeresére rúg. Vajon jól jár a forintosítással, és mit tehet, ha nincs megelégedve a devizahiteles mentőcsomaggal?

A tulajdoni lap tanúsága szerint épülő-szépülő diósdi házát terhelte le a hatalmas tartozással, amely egyre csak nőtt, hiszen a svájci frank árfolyama elszabadult. A 2010-es 20 millió ma már közel 30 millió forinttal ér fel.

Átvállaltam valakinek a hitelét, aki bajba került - mondta Gombos Edina, aki sosem tagadta, hogy Diósdon építkezett, de arról eddig még nem beszélt, milyen elképesztő anyagi teher nyomja a vállát. Sajnos ennél többet nem mondott a különös pénzügyről Gombos, aki 2007 júniusában cserélte el XI. kerületi ingatlanát egy diósdligeti kertes házra - írja a Blikk.

Mennyi lehet a műsorvezető törlesztője?

A Pénzcentrum számításai szerint a műsorvezető valószínűleg 15 éves hátralévő futamidővel vállalta át a sváci frank alapú 20 millió forintos hitelt.

Ez azt jelenti, hogy az átvállaláskor a havi törlesztőrészlet nagyjából 170 ezer forint lehetett, mivel 2010 áprilisában a 185 forintot kértek egy svájci frankért. Azonban néhány hónap alatt elszabadult az árfolyam, így jóval 200 forint fölötti átváltás mellett kellett visszafizetni a kölcsön törlesztőrészleteinek javát.

Gombos havi törlesztőrészlete a devizahitel forintosítása után 220 ezer forint körül alakulhat, ha az átlagos kamatokkal számolunk.

Mit tehet a törlesztő további csökkentésére?

A bankok sorra jelennek meg a hitelkiváltó ajánlataikkal, így van, ahol már 4 százalék körüli kamatot is kaphatunk. Ez a sztár további törlesztőrészlet csökkenéséhez is hozzájárulhat, akár 10-20 ezer forintot is spórolhat havonta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hitelkiváltás során arra is van lehetőség, hogy a törlesztőrészletet fixáljuk. Így várhatóan nem csökken tovább a havi fizetendőnk, viszont hosszú távon is kiszámítható lesz a kölcsönünk.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, svájci frank,