Még mindig nem könnyű a Lombard autóhiteleseinek az élete

Pénzcentrum2015. április 28. 14:34

A Lombard Lízing ügyfelei sokat panaszkodtak a hitelezőjükre korábban, mivel a cég nem akart elszámolni velük, igaz, később nyomás hatására végül mégis küldenek elszámolást az adósoknak. Most azonban ismét problémával kell szembesülnie a vállalat devizaadósainak, ugyanis a lízingcég online rendszere állt le, így a részletes elszámolás nem elérhető az ügyfeleknek (online).

Korábban sokat panaszkodtak a Lombard Lízing ügyfelei arra, hogy az elszámolás nem jár nekik. Cikkünk nyomán azonban kiderült, hogy mégis jár visszatérítés az adósoknak.

Nem megy az online rendszer

A bankok az elszámolásban érintett ügyfeleiknek egy online rendszeren keresztül teszik elérhetővé a részletes, törvény által előírt elszámolást. A Lombard is kiküldte ügyfeleinek az értesítőt, azonban nem az online rendszere (egyelőre) nem elérhető, az itt látható szöveg szerint:

A szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg szünetel.

Mekkora a probléma?

A Lombard elsősorban autólízinggel foglalkozott, és ezek a kölcsönök nem mondhatóak fel ingyenesen (a jelzáloghitelek igen), így nem kell az adósoknak sietniük a hitel felmondással, kiváltással. Egyelőre a bankok alig kínálnak hitelkiváltó konstrukciót az autóhitelesek számára, ezért néhány napos csúszás nem okoz hatalmas problémát.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, autóhitel,