10 ezer devizahiteles nem kapja meg az értesítőjét áprilisban

Pénzcentrum2015. április 22. 16:12

Közel egy héttel a határidő lejárta előtt mindössze 700 ezer darab devizahiteles elszámolólevél érkezett be a Magyar Postához, ez a teljes mennyiség alig 40 százaléka - tudta meg a Pénzcentrum. Értesüléseink szerint viszont már most biztosra vehető, hogy kb. 10 ezer értesítő csak az április 30-i határidő után kerül postára.

A jogszabály alapján a deviza alapú fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a pénzügyi szolgáltató 2015. március 1. és április 30. között köteles postára adni. Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz.

A Pénzcentrumot a Magyar Posta úgy tájékoztatta, hogy április 21-ig mindössze 700 ezer elszámolólevél érkezett be a Postához, amely az összmennyiség (csaknem 2,1 millió darab) közel 40 százaléka.

Mivel alig egy hete maradt a pénzügyi szolgáltatóknak, hogy postára adják a maradék - közel 1,4 millió - értesítőt, így a Magyar Posta dömpingre számít az utolsó napokban. Viszont, mint azt lapunk megkeresésére elmondták, felkészültek a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket

- hívták fel a pénzügyi szolgáltatók figyelmét.

A Pénzcentrum viszont piaci forrásokból úgy értesült: az már most biztosra vehető, hogy - nem technikai, hanem jogilag indokolható okok (például egy késői Kúrai-döntés) miatt - hozzávetőlegesen

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

10 ezer elszámolólevél csak pár nappal a határidő után, május elején kerül majd postára.

Címkék:
hitel, devizahitel, posta, elszámolás, elszámoltatási törvény, devizalevél,