OTP: fontos hír érkezett a devizahiteleseknek

Pénzcentrum2015. április 14. 15:25

Néhány hét múlva már minden devizahiteles kezében tarthatja a banki elszámoló levelét. Ha az adós nincs megelégedve a kamattal, vagy fixálni szeretné a törlesztőrészletét, akkor érdemes körülnéznie a bankok ajánlatai között. Van olyan bank, amelyik nem készül külön konstrukcióval a hitelkiváltásra, de két bank már korábban megjelent kifejezetten devizahiteleseknek szóló ajánlatával. A héten hozzájuk csatlakozott az OTP a devizahiteles kiváltó kölcsönével.

A devizahiteles elszámoló kézhezvételétől számítva nagyjából három hónapja van arra az ügyfeleknek, hogy felmondják a kölcsönüket, és más banknál kiváltsák hitelüket (vagy kifizessék azt). Ezért az OTP Bank is megjelent a kifejezetten elszámolásban érintett devizahiteleket kiváltó hitelkonstrukciójával. A Fix10-el lakás és szabad felhasználású, deviza alapú, nem az OTP-nek fizetett jelzáloghiteleinket válthatjuk ki.

Ekkora kamatokkal számolhatunk

Az új hitel 10 éves kamatperiódusú, vagyis a törlesztőrészletünket 10 évre fixálhatjuk ezzel a kölcsönnel. A kamatok viszont eltérnek a lakáscélú és a szabad felhasználású konstrukciónál, ugyanis utóbbi esetében valamivel magasabb az ügyleti kamat (ez egyébként általánosan igaz minden bankra).

A fix kamatozású hitel mellett referencia kamatozású termékkel is megjelent a bank. A referencia ennél a kölcsönnél a 3 hónapos BUBOR (budapesti bankközi kamatláb), ami három havonta változhat. A kamatfelár ebben az esetben öt évig fixált és csupán az adóterhek változása miatt változhat. A kamatfelár mértéke egyébként az igényelt összeg méretétől függ.

Milyen kedvezményeket kaphatunk most?

  • Ha havonta rendszeresen jövedelem érkezik az banknál vezetett folyószámlánkra, akkor kamatkedvezményt kaphatunk a hitelezőtől.
  • Lakástakarék indítása esetén a folyósítási díjat, a fedezeti költséget és a Takarnet lekérdezési díját a bank tavaszi akciója keretében elengedi április 30-ig igényelt kölcsönöknél. Emellett az értékbecslési díjat visszatérítik és a közjegyzői díjat is átvállalják. 

 

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, forintosítás,