Elszámoló levelek: felkészült a dömpingre a posta

Pénzcentrum2015. április 9. 14:05

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek. A Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

A jogszabály alapján a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket azoknál, akik deviza alapú (devizában nyilvántartott és forintban törlesztett) kölcsönt vettek fel, az elszámolást a pénzügyi szolgáltató

2015. március 1. napja és 2015. április 30. napja között köteles postára adni.

Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. Ebben az időszakban - a pénzintézetek által előre jelzett mennyiség alapján - a Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. 2015. április 9-ig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

Az előre jelzett 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélküldemény várhatóan 75-80 százaléka a kiküldési időszak utolsó két-két és fél hetében jelenik meg a Magyar Posta hálózatában.

A Magyar Posta felkészült a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére, ugyanakkor annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket. A folyamatosan átütemezett feladások miatt ugyanis egyre szűkebb idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
hitel, devizahitel, posta, elszámolás, levél,