Kiderült: ezek a végtörlesztők kérték az elszámolást

Pénzcentrum2015. április 7. 09:26

A végtörlesztők többsége nem igényelte bankjánál az elszámolást - derült ki a nagybankok kimutatásaiból - írja a Népszabadság.

A legnagyobb hazai pénzintézetnél, az OTP-nél például csupán az érintett ügyfelek néhány százaléka jelentkezett a március végi határidőig. Ugyan az adatok még nem véglegesek (március 22-i a legfrissebb), ezek alapján

a CIB-nél a jogosultak 24 százaléka, közel 3900-an nyújtottak be kérelmet, míg az UniCredithez 1900 igény érkezett.

A Raiffeisennél és a Budapest Banknál viszont nagyobb érdeklődésről számoltak be.

Az előbbi pénzintézetnél az érintettek kicsivel több mint fele kérte az elszámolást, az utóbbinál pedig a kedvezményesen végtörlesztett ügyfelek mintegy kétharmada, csaknem ötezren.

A Budapest Bank számításai szerint azonban a végtörlesztő ügyfelek csupán mintegy három százalékának járhat vissza pénz, és nekik is csak nagyon alacsony összeg.

Mikor jöhet meg a pénz?

Fontos, hogy a végleges adatok alapján lehet majd eldönteni, hogy mennyien éltek a lehetőséggel, előfordulhat ugyanis, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyták a kérelem benyújtását. Természetesen az sem mindegy, hogy ténylegesen hányan kapnak vissza pénzt. Ez várhatóan az év második felében derül ki, ugyanis a kérelmet benyújtott ügyfelekkel november végéig kell elszámolni a bankoknak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, forintosítás,