Figyelmeztet a bank: készülhetünk a hosszú sorokra

Pénzcentrum2015. március 31. 16:45

Levélben tájékoztatja ügyfeleit a Raiffeisen arról, hogy lassabb ügyintézésre készüljenek a bankfiókokban. Több bank forgalma is megnőtt március eleje óta.

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét arra, hogy a devizahitelek elszámolásával kapcsolatos fokozott érdeklődés miatt a következő hetekben a megszokottnál hosszabb várakozási időre lehet számítani bankfiókjainkban. Bankunk az elszámolásban érintett ügyfeleinek április végén postázza az értesítő leveleket, ezért a fióki forgalom májusban még tovább növekedhet.

A fenti levelet küldte ügyfeleinek kedden a Raiffeisen. A pénzintézet múlt heti sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a lakossági deviza alapú jelzáloghitelek forintosítása más bankhoz hasonlóan megtörtént, illetve az elszámolási értesítőket folyamatosan postázzák, a törvénynek megfelelően a leveleket április végéig postára adják. A banknak 168 ezer devizahiteles ügyfele volt, akit érint az elszámolás és ezen belül 30 ezer adós van, akinek a kölcsöne forintosításra kerül.

A pénzcentrum által megkérdezett bankok egyébként néhány napja úgy nyilatkoztak, hogy egyértelműen látszik, hogy a fiókok forgalma megnövekedett március eleje óta, és a telefonos ügyfélszolgálatok is láthatóan sokkal terheltebbek.

Címkék:
RAIFFEISEN, bank, forintosítás,