Eljárást indíthat az MNB a Lombard autóhitelei miatt

Pénzcentrum/MTI2015. március 31. 12:43

Ma reggeli cikkünkben írtunk arról, hogy vannak olyan hitelező cégek, akik nem számolnak el ügyfeleikkel. Kérdésünkre a Lízingszövetség úgy válaszolt, hogy a haszongépjárműves ügyfeleknek is jár az elszámlás, ha magánszemélyként vették fel a kölcsönt. Erre a cikkre reagált most Rogán Antal, kormánypoltikus.

Teljes körű vizsgálat megindítására kérte a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a LombardLízing Zrt. ügyében a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kérését azzal indokolta, hogy szerinte a Lombard Lízing nem tartja be a bankok elszámoltatásával kapcsolatos törvényt.

A jogszabály pedig egyértelmű: minden olyan autóhitelessel, aki magánszemélyként vette fel a hitelét, a Lombard Lízingnek is és minden más cégnek is el kell számolnia

- magyarázta a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy "ebben nincs mérlegelési lehetőség".

Rogán Antal kérte az MNB-t az ezzel kapcsolatos sürgős vizsgálat lefolytatására, arra, hogy utasítsa a törvénysértés felfüggesztésére a Lombard Lízinget, a fennmaradó vitás esetekben pedig bírálja el az ügyfelek panaszait. Kérte egyúttal azt is, hogy a jövő héten tájékoztassák az ügyben a parlament gazdasági bizottságát.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, lízing, elszámolás, autóhitel, autólízing,