A Lombard sem akar elszámolni az autólízinges ügyfelekkel

Magyar Nemzet2015. március 31. 10:06

Több lízingcég nem akar elszámolni ügyfeleivel deviza alapú kölcsöneik miatt. A cégek arra hivatkoznak, hogy a kishaszongépjárműveket gazdasági célra lehet használni - írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról kedd reggeli cikkünkben beszámoltunk több hitelező cég sem számol el ügyfeleivel, és úgy tűnik a Lombard Lízing, vagyis megkerülné a devizahiteles törvényeket és nem fizetné vissza a tisztességtelenül elvont összegeket jó néhány adósának. Legalábbis ez derül ki abból a tájékoztatásból, amelyet a szegedi székhelyű pénzintézet számos ügyfelének küldött.

Anderle Ádám, a pénzintézet igazgatósági tagja levelében fejtette ki a cég álláspontját:

A kishaszongépjárműveket gazdasági célra lehet használni, de mint mondta, aki ezzel nem ért egyet, forduljon az ügyfélszolgálatukhoz.

Ha a Lombard maga is elismeri, hogy adósai természetes személyként vettek fel hitelt, akkor visszamenőleg miért akarják ezt megváltoztatni. Anderle erre a felvetésre így reagált:

korábban még nem tudták, hogy ennek a kérdésnek ekkora lesz a tétje, vagyis hogy nagy összegeket kell majd visszafizetni az ügyfeleknek.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, lombard,