Ezek a legfontosabb videók a devizahiteles elszámolásról

Pénzcentrum2015. március 27. 14:05

Rengeteg devizahiteles ügyféltől kapunk levelet az elszámolásokkal kapcsolatban, ezért röviden, tömören, érthetően válaszolunk a négy leggyakrabban feltett kérdésre. Az MNB újonnan indított youtube csatornáján keresztül érthetően ad választ a legfontosabb kérdésekre.

Egy hete a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legnagyobb viedómegosztón is megjelent saját csatornával, ahol elsősorban a devizahiteles elszámolásról és a forintosításról szólalnak meg a jegybanki szakértők. A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb videókat.

Mik a legfontosabb tudnivalók a forintosításról?

A forintosítás a jelzálog alapú szabad felhasználású kölcsönökre és lakáshitelekre, lakáslízingekre vonatkozik. A jegybank szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy melyik devizahiteleket nem fogják forintosítani:

Mi a helyzet az árfolyamgátas szerződésekkel?

Az árfolyamgátasokkal máshogy számolnak el a bankok, erről beszélt az MNB szakértője:

Hogyan ellenőrzi az MNB a bankokat?

A jegybank folyamatosan vizsgálja a bankok számítási metódusait, de nem terjednek ki konkrét szerződések adataira

 - mondta a Bankszövetség és az MNB közös sajtótájékoztatóján Freisleben Vilmos, az MNB Fogyasztóvédelmi igazgatója. A jegybank témavizsgálatot kezdeményezett 308 pénzügyi intézményénél és a beérkezett adatok alapján lehetséges további intézmények vizsgálat alá vonására. De mit tehet ezen felül az MNB, hogyan büntethetnek?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mit csináljunk, ha nem vagyunk elégedettek?

Ha nem vagyunk elégedettek az elszámoló levél tartalmával, akkor több lépcsőben is lehetőségünk van jogi úton is megtámadni az elszámolást. Erről részletesen beszélt a jegybank szakértője:

Címkék:
hitel, devizahitel, elszámolás, forintosítás,