Parkolási bírság miatt zárolták a teljes vagyonát

Magyar Nemzet2015. március 24. 10:28

Néhány ezer forintos parkolási bírság miatt egy budapesti férfi minden vagyonára rátette a kezét az ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó. A hatósági személy biztosra ment, az adós mindhárom számlájáról leemelte a tartozást. Az adós állítja, a végrehajtó az összes intézkedést megtette, mielőtt ő fellebbezhetett volna - írja a Magyar Nemzet.

Egy parkolási bírság miatt a bírósági végrehajtó egy tehetős vállalkozó teljes vagyonára rátette a kezét. Az egyész ügy abból pattant ki, hogy egy perccel átlépte az öt perces türelmi időt a parkolási jegy megvásárlásakor.

A férfi jogorvoslattal szeretett volna élni az ügyben, azonban a lap szerint erre nem volt lehetősége, a végrehajtó az értesítések átvétele előtt rátette a kezét az ingatlanjára, cégrészesedésére és autójára, majd a tartozást az értesítés átvétele utáni napon mind a három számlájáról leemelte.

Mikor indulhat el a végrehajtás?

A közjegyző által kiadott fizetési meghagyásra van szükség a végrehajtás megindulásához, vagy jogorvoslat esetén a bíróság is kidhatja ezt a dokumentumot. Ennek lényege, hogy az adós elismeri a tartozását, vagy bírósági folyamat esetén a bíró megállapíthatja a tartozás fennállását.

Ezután a bírósági végrehajtó többszöri értesítésre van szükség ahhoz, hogy megkezdődhessen a végrehajtás, azonban, ha az adós ezeket több alkalommal sem veszi át, akkor a végrehajtás akadályok nélkül megindulhat.

 

Címkék:
hitel, végrehajtás,