Újabb spórolási tipp: ma féláron mehetnek ide a nők

MTI2015. március 8. 10:00

Ma van a nemzetközi nőnap, ebből az alkalomból a nők fél áron tekinthetik meg ötvennél több budapesti és vidéki múzeum kiállításait.

A nőnapi kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe. A családügyi és a kulturális államtitkárság közös programjához csatlakozó múzeumok listája a kormany.hu, a ncsszi.hu valamint a kultura.hu oldalakon érhető el.

A kedvezményesen látogatható intézmények között van Budapesten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Bélyegmúzeum, a Nagytétényi Kastély, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum.

Vidéken többek között az egri Dobó István Vármúzeum, a Gödöllői Városi Múzeum, a miskolci Herman Ottó Múzeum, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum, a Pásztói Múzeum, a Kecskeméti Katona József Múzeum, valamint a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum csatlakozott a kezdeményezéséhez.

A 6 éven aluli gyerekeknek és a 70 éven felüli nyugdíjasoknak - ahogy az év többi napján - vasárnap sem kell fizetniük a múzeumok látogatásáért.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
otthon, spórolás, múzeum, , nemzetközi nőnap,