Te miből oldod meg idén a karácsonyi ajándékozást?

Pénzcentrum2014. október 17. 15:02

Közeledik az év vége, amely pénzügyi szempontból is kiemelt jelentőséggel bír a magyar családok számára. Egyrészt a közelgő ünnepek miatt hagyományosan felpörög a személyi kölcsönök piaca, másrészt sokan ilyenkor gondolkodnak el azon, hogyan is tudnák rendezni az év során összegabalyodott pénzügyeiket, hogyan lazíthatnának a korábban felvett hitelek szorításán.

Az ünnepek közeledtével rengetegen gondolkodnak el azon, mivel is lepjék meg szeretteiket - vagy esetleg saját magukat -, így ilyenkor az sem meglepő, hogy hagyományosan felpörög a személyi kölcsönök piaca. Váratlan kiadásokra, régóta dédelgetett tervek megvalósítására ugyanis jó választás lehet a személyi kölcsön. Ez ugyanis bármire elkölthető, ráadásul egyszerűen igényelhető. És ami fontosabb mindennél, már nem is olyan vészesen drága.

De az év végéhez közeledve sok család tekinti át a költségvetést: a következő hónapok - leginkább a karácsonyi vásárlási csúcsidőszak - várhatóan megterheli a pénztárcákat, és a kiadási oldalon a magyar háztartások többségénél találhatunk hiteleket is. A családi költségvetés tervezésénél pedig érdemes azzal is számolni, hogyan tudunk fogni egy kicsit ezeken a hiteleken, hogy tehetjük olcsóbbá őket, vagy hogyan tudunk egyszerűsíteni a befizetésükön. Jellemzően ezt a célt szolgálja a hitelkiváltás.

Egy új hitel - legyen az egy karácsonyi ajándékra felvett személyi kölcsön, vagy egy adósságrendező hitel - felvétele előtt természetesen számtalan kérdés merül fel, legtöbbjük szükségszerűen, sőt, jogosan. Mire jó ez a termék és mire nem? Melyik a piacon most a legkedvezőbb ajánlat? Mire kell figyelni a felvétel előtt? Hogyan kell kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet? Hol kaphatom meg a leggyorsabban a felvett összeget?

2014 43. hetében tematikus cikkekkel próbálunk majd segítséget nyújtani a témában. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy valamennyi olvasóinkat érdeklő kérdésre nem fogunk tudni válaszolni. Éppen ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kérdést tegyen fel szakértőnknek a személyi kölcsönökkel, hitelkiváltással kapcsolatban. A kérdéseket a penzcentrum@penzcentrum.hu email címre várjuk október 24-én 12 óráig. A FHB Bank szakértőjének válaszait a rá következő héten közöljük!

Címkék:
hitel, személyi kölcsön,