Kivonul a Citibank: mi lesz most a hitelemmel?

Pénzcentrum2014. október 14. 14:59

Kedd délután robbant a hír: több más országgal együtt Magyarországról is kivonul a Citibank lakossági üzletága. Az ügyfelekben persze egyből felmerül a kérdés, hogy mi lesz így bankszámlákkal, hitelekkel, megtakarításokkal.

Nem kell majd visszafizetnem a hitelemet?

Ugyan a kivonulás részleteit még nem ismerjük, azonban ilyen helyzetekben általában a bankok eladják a portfóliójukat, és a korábbi feltételek mellett egy másik bank veszi át az ügyfeleket. Előfordul, hogy a hitelek esetén a bank esetleg elenged valamennyi tartozást, amennyiben végtörlesztünk, így amennyiben van rendelkezésre álló pénzünk, úgy érdemes lehet megpróbálni kifizetni a kölcsönt.

Mi lesz a hitelkártyámmal?

Érdekes kérdés, hogy mi lesz a hitelkártyákkal, hiszen a Citi jelentős szereplőnek számít ezen a piacon. A hitelkártyák ugyanis egyedi visszatérítéssel (pontgyűjtő-rendszerrel) bírnak, vagyis kérdés, hogy milyen feltételekkel veheti át a hitelkártyásokat egy másik pénzintézet. Az azonban szinte biztos, hogy a sok hitelkártyás ügyfél nagy "értéket" jelent, ami több más bank számára is vonzó lehet.

Mi lesz a bankszámlákkal?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Citi korábban már felmondta a lakossági számlái egy részét, igaz kínált helyettük prémium szintű szolgáltatást, borsos áron. Azt láthattuk, hogy a prémium és a privát szegmensre szeretne koncentrálni, így akkor még nem sejtettük, hogy végül az egész lakossági üzletág kivonulhat.

A bank közleménye szerint a portfóliót értékesíteni fogják, igaz lehet, hogy más pénzintézetnek adják el a különböző temékeket, vagyis a bankszámlák más bankhoz kerülnek, mint a hitelek. Ez a folyamat egyébként várhatóan 2015 év végéig lezárul.

 

 

Címkék:
hitel, számla, hitelkártya, bankolás, citi bank,