Nem viccelnek: tényleg kap egy macskát(!), aki lakáshitelt vesz fel

Pénzcentrum2014. augusztus 31. 10:01

Szerencsehozó macskát is ad a lakáshitel mellé a Sberbank Oroszországban, legalábbis kölcsönbe.

A nagy orosz pénzintézet ajánlatára jelentkező első 30 igénylő nemcsak a tíz macskából választhat, hanem egy emlékezetes kis ajándékban is részesül - derült ki a bank honlapján ismertetett kezdeményezésből. Az orosz babona szerint a macska szerencsét hoz, ha elsőként lépi át egy új ház vagy lakás küszöbét. A szerencsések a szőrtelen szfinx macska, Kuzja, a sziámi macska Iriszka és nyolc további macska, név szerint Knopa, Tyimofej, Cézár, Szonja, Fjodor, Karamelka, Abrikosz és Dimok közül választhatnak.

A bank szerint a "különlegesen trenírozott" állatok két óráig vendégeskednek majd a ház- vagy lakásavató ünnepségen. Aki szeretne a decemberig érvényes ajánlat részese lenni, annak írásos garanciát kell adnia arra, hogy jól fog bánni az általa választott álllattal, és elfogadja, hogy a bank nem vállal felelősséget a macska által esetlegesen okozott károkért. Az akció csak Moszkvára és környékére vonatkozik.

A bank Facebook-oldalán úgy tájékoztatnak, hogy minden macska szerető családban él egyébként, és minden "munkanap" után oda is térnek vissza "pihenni és erőt gyűjteni".

A bank külön honlapot is létrehozott az akciónak, ahol - a hiteligénylés pozitív elbírálása után - le lehet adni a jelentkezést. Először ki kell választani a legszimpatikusabb macskát, majd nevet, telefonszámot és a hiteligénylés számát kell megadni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyan a kezdeményezés alábbi reklámja oroszul van, szemlélteti a szerencsehozó macskák érkezését. Az első, esetben hallható, hogy miután megérkezett Fjodor az új lakáshoz, a pár és a szállítók visszaszámolnak és szurkolnak, hogy átlépje a küszöböt, majd tapsvihar követi a macska első lépéseit a lakásban.

 

Címkék:
hitel, lakáshitel, macska,