Személyi kölcsönből is megéri autót venni

Magyar Nemzet2014. augusztus 26. 09:58

Megjelentek a könnyen és gyorsan, ráadásul mindenféle kötöttségek nélkül folyósítható hitelek hirdetései a használt autós portálokon. A kamatok magasak, de nem kiugróan magasabbak, mint a lízingügyletekéi - írja a Magyar Nemzet.

A törvény szerint a fogyasztói hitelek esetében a kölcsön ára a jegybanki alapkamatnál legfeljebb 24 százalékkal lehet magasabb. A személyi kölcsönöknél nem érdekli a bankot, hogy milyen típusú és évjáratú autóra, milyen önerővel akarunk pénzt, ahogy az sem, hány éves lesz a jármű a futamidő végén. Ezek a lízingnél fontos tényezők, ami érthető, hiszen ha az eszközt megterhelik, szeretnék is tudni, hogy mire számíthatnak, mondjuk évekkel később, amikor esetleg a fizetésképtelenség miatt kénytelenek lefoglalni és áruba bocsátani. A személyi kölcsön lényege, hogy bármire fordítható, azaz nem kötődik vagyontárgyhoz, mint az ingatlan vagy a személygépkocsi.

A lízingelés ezzel szemben nehézségekbe ütközik, mivel a finanszírozónak fontos a megvásárolt autó értéke, állapota, mivel fedezetként szolgál a szerződésnél. A személyi kölcsönnél nincs szükség ilyen fedezetre, ellenben stabil munkahelyet és az átlagot meghaladó fizetésre van szükség ahhoz, hogy így vegyünk autót.

Az is lényeges, hogy lízing esetén a fedezet hitelbiztosítéki nyilvántartásba vételének is van költsége, ami ezt a fajta kölcsönt drágítja, a személyi hitelek esetében ilyen díjat nem kell kifizetni, igaz ez utóbbiak kamatai valamivel magasabbak, mint a lízing esetében.

Te is a legjobb kölcsönt keresed álmaid autójához? A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával egy-kettőre kiderítheted, melyik banktól kaphatod a legkedvezőbb ajánlatot!

Címkék:
személyi kölcsön, lízing, autóhitel,