Kiválasztották a devizaügyvédeket: 50 ezret kapnak óránként

Magyar Nemzet2014. augusztus 15. 08:32

Általános meghatalmazást adott a szaktárca azoknak az ügyvédi irodáknak, amelyek ellátják a magyar állam képviseletét a várhatóan meginduló bankperekben - írja a Magyar Nemzet.

A lap írásában emlékeztet arra hogy augusztus 25-ig nyújthatják be a bankok a Fővárosi Törvényszékhez azokat a keresetleveleket, amelyekben indokolhatnák: tisztességesen jártak el, amikor egyoldalúan felemelték a kamatot, a díjat vagy a költségeket a korábban megkötött devizaügyekben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közölte, hogy meghívásos pályázati eljárásban öt jól felkészült ügyvédi irodát választottak ki. A koordinációt ellátó Jurasits Ügyvédi Irodával a megbízási szerződést már aláírták. Az iroda 50 ezer forint plusz áfa óradíjat kap munkájáért. További öt ügyvédi iroda megkapta a meghatalmazást, az ő feladatuk lesz a tényleges pervitel, a jogi képviselet. Az öt iroda óradíja 38 ezer forint plusz áfa lesz - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a kiválasztott ügyvédek az elmúlt napokban felkészítő szakmai tréningen vettek részt. A koordinációt ellátó Jurasits Ügyvédi Iroda közreműködésével a perben rész vevő jogászok tájékoztatják majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és az igazságügyi tárcát a fejleményekről, egyúttal hasznosítják a megbízó NFM szakmai iránymutatásait.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, adósmentés, devizaper,