Korábban jön az új devizahiteles mentőcsomag

Pénzcentrum2014. június 23. 14:47

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy még a rendkívüli parlamenti ülés vége előtt terjessze be a Ház elé első törvénymódosítási javaslatát a devizahitelesek érdekében.

A Fidesz frakcióvezetőjének kijelentésében az újdonság, hogy:

  • két lépésben jönne a devizahiteleseket segítő mentőcsomag
  • az első lépésben a kormány kompenzálná a devizahiteleseket
  • a második lépésben kivezetnék a devizahiteleket

Rogán bejelentette

Rogán Antal frakcióvezető hétfőn, napirend előtti felszólalásában arra kérte a kabinetet, készítse el a jogi megoldását annak, hogy azok, akikkel szemben tisztességtelenül jártak el a bankok, visszakapják az őket illető pénzt, azt, amelyhez normál esetben csak peres úton juthatnának hozzá.

A frakcióvezető közölte: ennek kell az első lépésnek lenni, míg egy második lépésben történhet meg a devizahitelek végleges kivezetésének rendezése, ezzel az árfolyamkockázat megszüntetése.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a téma szerepelni fog már a szerdai kormányülés napirendjén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mikor lehet parlamenti ülés?

A parlamenti képviselők már a mai ülésükön is rendkívüli ülésen vesznek részt, Semjén Zsolt ezt múlt héten szerdán kezdeményezte Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél. Azonban már abból a levélből kiderült, hogy "a kormányzati célkitűzések függvényében a nyár folyamán további rendkívüli ülés kezdeményezésére is sor kerülhet". A következő rendkívüli ülés időpontját egyelőre nem ismerjük.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, mentőcsomag,