Devizahitelesek tüntetnek: van, aki bombának öltözött

Pénzcentrum2014. június 20. 15:03

Bombának öltözött egy Budapesten tüntető devizahiteles. A konstrukció eltörlését, a károk megtérítését, és a felelősök megbüntetését követelik.

Az atv helyszíni riportja szerint devizahitelesek tüntetnek azoknál a XIII. kerületi bankfiókoknál, ahol januárban bomba robbant. Az "egésznapos banknevelést" a Facebookon hirdették meg; a devizahitelek eltörlését", "a károk megtérítését", és "a felelősök megbüntetését" követelik. Volt, aki jelképesen, bombának öltözött.

Mint ismert, Január 13-án, hétfőn reggel egy Budapest XIII., Lehel úti CIB Bank (és kisebb részben a szomszédos Budapest Bank) utcafronti bejárati oldalának egy része 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt. A környéken lakók hatalmas robajra ébredtek, a robbanás hangja több kerülettel arrébb is hallatszott: sokan mennydörgésszerű hangot hallottak, megszólalt több riasztó, néhány perccel később pedig rendőr-és tűzoltóautók hangja verte fel a hajnali csendet. Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre repítette, még délelőtt is üvegszilánkok borították az úttestet. A biztonsági kamerák felvételén is látható tettest azóta is keresik.

Címkék:
hitel, devizahitel, robbanás, bomba,