Elvitték a nejlonzacskót a boltból, nagy bajba kerültek

Pénzcentrum2014. június 3. 10:02

Nejlonzacskótolvajokat fogtak a miskolci rendőrök. A 79 éves Rózsa nénit és fiát egy hónappal ezelőtt a borsodi megyeszékhelyen egy szupermarketből rendőrök vittek el, mert találtak náluk 20 darab kifliszacskót.

Az idős asszony fia segítségével vásárolt be, pechjükre azonban a kosarukba beleesett az a henger, amelyről a pékáruknál letéptek néhány darab nejlonzacskót. Miután fizettek, s áttolták a kosarat a biztonsági kapun, bejelzett a rendszer. Nem is tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a dolognak, hiszen még a pénztárcájukat sem tették el. Amikor jött a biztonsági őr, átvizsgálta a bevásárlókocsit: néhány reklámújságot és az ingyenes zacskókat találta meg. A henger, amin nagyjából 20 zacskó volt, mint kiderült 750 forintba kerül, ezért azonnal hívták a rendőrséget - írja a Blikk.

Az idős asszonyt és fiát ugyanis előállították a kapitányságra. A bűncselekményért közmunkára akarták ítélni őket, azonban fellebbeztek. Ügyvédjük szerint ingyenes termék eltulajdonításával gyanúsították meg őket, vagyis nem okozhattak kárt. Az eljárás költsége viszont a zacskók és a henger értékének akár százszorosa is lehet.

Címkék:
vásárlás, rendőrség, bolt, lopás, nejlonzacskó,