Júniusra nem marad üres ház a devizatelepen

Napi.hu2014. június 2. 09:02

Újabb öt ócsai lakóházba költözhetnek rövidesen bérlők. Június közepéig további 20 pályázatot bírál el a Nemzeti Eszközkezelő. Amennyiben sikerül szerződni a nyertesekkel, kitehetik a megtelt táblát az egy éve összesen csaknem 2,5 milliárdból felépített, 80 lakásos lakóparkra - írja  a Napi.hu.

Az Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kezelésében lévő ócsai lakópark 80 ingatlanából jelenleg 25 vár bérlőre, ám rövidesen 20-ra csökken az üres házak száma, a márciusi pályázat 5 nyertesével ugyanis már aláírta a bérleti szerződést a társaság, amely az idei évtől pályáztatja az üres ingatlanokat. Az áprilisi kiírásra beérkezett pályázatokat most bírálják el, ennek az eredménye június közepére várható. Az érdeklődés, illetve a benyújtott pályázatok száma alapján június végére nagy eséllyel nem marad üresen lakóház az ócsai lakóparkban - közölte a NET Zrt.

Mint írták, az egy éve üresen álló ingatlanok kifogástalan állapotúak és azonnal költözhetőek. Építőjük, a Veszprémber Zrt. 36 hónapos garanciát vállalt, melynek lejártáig még két év van hátra. Ha lenne is garanciális hiba, azt a kivitelezőnek kell kijavítani, a javítás költsége nem terheli sem a bérbeadót, sem a bérlőt.

Címkék:
hitel, devizahitel, devizatelep,