Bedurvultak az uzsorások: már bankkártyákra is utaznak

Pénzcentrum2014. április 8. 16:32

Egyre profibbak a magyar uzsorások: már a bankkártya-mozgásokat is kifigyelik.

Uzsora bűntett elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves K. Józsefet és 37 éves feleségét, akiket még tavaly októberben fogtak el.

A gyanúsítottak tavaly júniusban 15 ezer forint kölcsönt adtak egy falubelijüknek, de a sértett a pénzt nem tudta visszaadni a megbeszélt egy hónapon belül, így további egy hónap haladékot kért. A gyanúsítottak ezt megadták, a visszafizetendő összeget azonban duplájára emelték. Az idő múlásával az asszonytól egyre több és több pénzt követeltek.

K. József és felesége ennél is tovább ment. Elvették a sértett bankkártyáját és igazolványait, melyeket felhasználva naponta ellenőrizték, mikor érkezik pénz az asszony számlájára. A pénzintézet 2013. október 21-én értesítette a számlatulajdonost az utalásról. A hír hallatán a gyanúsítottak autóba ültették a sértettet és Dorogon a pénz felvételére kényszerítették.

Ezt követően döntött úgy az asszony, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A bíróság elrendelte az uzsorások előzetes letartóztatását.

Címkék:
hitel, rendőrség, uzsora, uzsorás,