Ezt ígérte Orbán a még bajban lévő devizahiteleseknek

MTI2014. március 27. 10:35

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az M1 Az este című műsorának vendége volt, ahol értékelte a kormányzati ciklus eredményeit. Az eddig hangoztatott eredményeken kívül ígéretet tett a devizahiteleseknek: a még bajban lévő devizaalapú lakáshiteleseket is kihozzák a jelenlegi reménytelen helyzetből.

A legnagyobb eredmények:

  • az új alaptörvény
  • a gazdasági összeomlás elkerülése
  • a korábban rosszul működő rendszerek, például az egészségügy, az oktatás, a gazdaság, az adósságkezelés és az adórendszer átalakítása

Az új rezsicsökkentés:

  • lát lehetőséget további rezsicsökkentésre a háztartásoknál a nonprofit közszolgáltatási rendszer kiépítésével
  • az igazi nagy lépés azonban az iparnak szánt energia árának csökkentése lenne
  • cél az, hogy 2018-ra Európában Magyarországon kerüljön a legkevesebbe az ipar működéséhez szükséges áram

A devizahiteleseknek is ígért:

  • ha megszületnek a szükséges bírósági ítéletek, várhatóan május végére, a még bajban lévő devizaalapú lakáshiteleseket is kihozzák a jelenlegi reménytelen helyzetből
  • szerinte a bankokban is megvan a szándék a megállapodásra

A bankokról szólva ismét kifejtette azt a véleményét, amely szerint nincs az ország kezében a saját sorsa, ha a pénzügyi rendszernek legalább a fele nincs magyar kézben. Tájékoztatása szerint az OTP-vel együtt jelenleg 30-40 százalék ez az arány. Megjegyezte egyébként, hogy szerinte a magyar bankrendszerben nincs elég verseny, "túlságosan leosztottak a pozíciók".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
hitel, devizahitel, lakáshitel, Orbán, mentőcsomag,