Kész, vége: leáll a hitelezéssel az Aegon

Pénzcentrum2014. március 17. 19:23

A kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet és a magas kockázat miatt határozatlan ideig nem hitelez az Aegon Magyarország Hitel Zrt.

A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a csoport magyarországi hitelezési tevékenységéhez - írja blogján a BankRáció.hu.

A meglévő ügyfeleik számára a bank és biztosító részéről ez nem jelent változást, a folyamatban lévő ügyeket még elintézik, március 17-ig még új hitelkérelmeket is befogadnak. A közlemény szerint az Aegon bízik benne, hogy csak átmenetileg kell leállítania a hitelezést, és azt ígérik, amennyiben a piac megengedi, azonnal reagálni fognak.

A hitelintézet nyilatkozata
"A lakossági hitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon csoport Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a hitelezési tevékenységünkhöz, ezért 2014. április 1-jétől határozatlan ideig az új hitelek kihelyezését felfüggesztjük.

A meglévő ügyfeleink részére ez nem jelent változást, továbbra is különös figyelmet fordítunk arra, hogy gyorsan és könnyen tudják hitelezési ügyeiket intézni. A folyamatban lévő ügyeket tekintve, a már beadott hitelkérelmeket érdemben elbíráljuk, új hitelkérelmek befogadását 2014 március 17-ig vállaljuk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bízunk abban, hogy ez egy átmeneti időszak lesz! Amennyiben a piaci helyzet megengedi, azonnal reagálni fogunk, és reméljük, ismét növekedésről számolhatunk be!

Ebben az időszakban is szeretnénk folytatni Önökkel/Veletek az együttműködésünket, mind a biztosítói, mind a nemrég indult új üzletágunk, a Lakástakarékpénztár vonatkozásában!"

 

Címkék:
hitel, aegon,