Hétfőig lehet igényelni a Diákhitelt a tavaszi félévre

Pénzcentrum2014. február 12. 16:06

Még egy hétig lehet igényelni a tavaszi félévre (az egyébként rekord alacsony kamatú) Diákhitelt. Aki február 17-ig leadja kérelmét, március közepén már a kért összeghez juthat - derül ki a Diákhitel Központ Zrt. tájékoztatójából.

A vizsgaidőszak végével kezdetét vette a szorgalmi időszak, mellyel párhuzamosan újra igényelhető mind a szabad felhasználású Diákhitel1, mind a képzési költségekre fordítható Diákhitel2. Ráadásul a Diákhitel történetének eddigi legalacsonyabb kamatával tudnak hozzájutni a felsőoktatásban tanulók a hitelhez: a Diákhitel1 esetében 6,5 százalékos, a Diákhitel2-nél pedig változatlanul 2 százalékos kamattal kalkulálhatnak a hallgatók. Aki február 17-ig leadja az igénylést, március közepén a választott konstrukciótól függően saját, vagy egyeteme bankszámlájára meg fogja kapni az összeget.

Az igénylés is egyszerű, hiszen a tanulók már saját felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein keresztül is elindíthatják az igénylést, utána pedig a hitelesítést a Tanulmányi Osztályon vagy a kijelölt hitelleadási pontokon hitelesíthetnek is az aláírásukkal.

Az újabb Diákhitel2 konstrukciót kizárólag az önköltséges képzésen résztvevők igényelhetik. A felvehető hitelösszeg maximuma is a képzési díjhoz igazodik. A Diákhitel1 továbbra is szabad felhasználású, valamint felhasználás célján kívül a felhasználandó összeg nagyságát is a diák választhatja meg, képzési formától függetlenül.

Címkék:
hitel, egyetem, diákhitel, főiskola, tanulás,