Tovább csökkent az alapkamat, mit éreznek ebből a családok?

Pénzcentrum2013. december 17. 15:02

Tovább csökkent a jegybanki alapkamat: holnaptól 3 százalék az irányadó ráta. Ennek hatására várhatóan csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Ha úgy érezte valaki, hogy eddig se kap semmi kamatot a bankokban, mert elvisz mindent a kamatadó, EHO és a tranzakciós illeték, akkor nincs jó hírünk, mert ez után még kevesebbet fogunk kapni. Érdemes lehet most már tényleg a betéteknél jobb helyet keresni a pénzünknek, különösen, ha több évre félre tudjuk azt tenni.

Egy tipp pl itt:Kevesen tudják, ilyen könnyű megúszni a kamatadót + az EHO-t

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hitelesek viszont örülhetnek - mármint, aki nem túl szomorú a Kúria döntése miatt-, hiszen a kamat csökkenése után a valamilyen referenciarátához kötött hitelek törlesztőrészlete csökkenni fog. Ez csak idő kérdése, a kamatperiódustól függ. Akinek a hitele például 6 hónapos kamatperiódussal mozog valamilyen referenciahozam mentén, annak a hitele maximum 6 hónap múlva biztosan csökkenni fog.

Címkék:
hitel, betét, alapkamat,