Özönlenek a devizahitelesek javaslatai

Pénzcentrum2013. október 6. 11:01

Október elejéig 307 javaslatot kapott a Magyar Bankszövetség a devizahitelezésben érintettek részéről a devizahiteles probléma kezelésére elindított konzultáció keretében - közölte a szervezet. Hét civil szervezet képviselőivel találkoztak is.

A közlemény így fogalmaz: "A Magyar Bankszövetség szeptember 19-én nyitotta meg a devizahitelezésben érintettek számára online konzultációs kapuját. Az ügyfelek és civil szervezetek nagy számban éltek a lehetőséggel, és a mai napig 307 db javaslat érkezett a konzultacio@bankszovetseg.hu email címre.

Ma, a személyes egyeztetések során, a Bankszövetség 7 civil szervezet képviselőivel találkozott. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy közvetlenül megismerjük, és figyelmet kapjon a devizahiteles ügyfelek álláspontja, helyzete, ezért több magánszemély javaslattevő ügyfél is meghívottja, résztvevője volt az egyeztetésnek.

A konzultációs folyamat során sokszínű javaslatok érkeztek, amelyek alapos szakmai végiggondolása, egymással és a társadalmi-gazdasági elvárásokkal való elemző összehasonlítása az eddigi komoly szakmai munka bázisán folyik. A megoldáskeresésben természetesen csak azokat a felvetéseket lehet hasznosítani, amelyek a kormányzati irányelvekkel is összhangban állnak.

A Bankszövetség legjobb szakmai tudása alapján, elkötelezetten dolgozik a devizahiteles kérdés társadalmilag, gazdaságilag egyaránt releváns megoldásán."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint ismeretes, a bankok november 1-jéig kaptak időt arra, hogy a devizahitel-szerződéseket az ügyfelek javára módosítsák, ennek hiányában a kormány várhatóan november elején benyújtja saját javaslatát a Parlamentnek a helyzet kezelésére.

Címkék:
hitel, devizahitel,