Már a barackpálinkában sem bízhatnak a magyarok?

Pénzcentrum2012. október 9. 13:51

Pálinkát hamisított a Kecskeméti Likőripari Zrt., ezért a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága azonnali hatállyal felfüggesztette a társaság pálinka-előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét, és kivonta a forgalomból a hamisított pálinkatételeket.

A pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve több alkalommal átminősítve hozott forgalomba pálinkákat a Kecskeméti Likőripari Zrt. A Bács-Kiskun megyei adóhatóság tájékoztatása alapján indult eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megállapította, hogy a társaság vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát "állított elő". Továbbá a megmintázott barack, körte és szilvapálinka tételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem pálinka-előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét. Emellett további intézkedésig megtiltotta a raktáron lévő pálinkatermékek forgalmazását és elrendelte a vizsgált, hamisítottnak bizonyult pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását.

Címkék: