Újabb devizahiteles mentőcsomagot tervez a kormány?

Pénzcentrum2011. november 25. 16:53

A kormány nem tett le a devizahitelesek kimentéséről, azaz szeretne minél több devizahitelest március-áprilisra forinthitelbe átterelni azért, hogy visszanyerhesse az árfolyampolitika szabadságát, írtuk egy korábbi cikkünkben. A gazdasági tárca akkor a közalkalmazottak számára próbált egy újabb adósságmentő csomagot összeállítani. A csomaggal kapcsolatban egy újabb részlet derült ki, hiszen most levelet kapott a Belügyminisztériumtól az összes helyi önkormányzat közgyűlési elnöke, polgármestere, többcélú kistérségi társulási tanács-elnöke, amelyben Tállai András önkormányzati államtitkár azt kéri, írják össze, mennyi devizahitele van az közalkalmazottaknak és köztisztviselőnek, írja a Privátbankár.hu.



A Belügyminisztérium kísérletet tesz arra, hogy felmérje a köztisztviselők, közalkalmazottak és a Munka törvénykönyve alá tartozók által felvett lakáscélú devizahitelek állományát - írja az államtitkár.

Tállai azt kéri, írják össze, hogy az összes köztisztviselő és közalkalmazott közül hányan rendelkeznek lakáscélú devizahitellel és hányan kívánják igénybe venni a végtörlesztést. Ezen kívül azt is megkérdezik az érintettektől, hogy mekkora a felvett tőketartozásuk, a jelenlegi tőketartozás összege a hitel saját devizanemében illetve forintban.

Az adatokat legkésőbb december 1-jén délig az ebr42 rendszeren keresztül meg kell adni és a felmérést le kell zárni, írja a Privátbankár. Az adatszolgáltatás a levél szerint önkéntes.

2011.11.16 14:16 Amíg eladjuk az állampapírokat, maradnak a nem-szokványos lépések

Címkék: