13,5%-os THM az OTP-nél!

Pénzcentrum2011. október 3. 17:32

Kisebb-nagyobb lépésekben hátrál az OTP bank. Naponta megjelenő kondíciós listáiban egyre feljebb tolja a lakáscélú forinthitelek THM-eit, az augusztus végi 11,49 százalékos érték hétfőre 13,48, keddre 13,50 százalékra emelkedett. Véleményünk szerint látunk még ennél kedvezőbb hitelkamatokat az OTP banknál is, a jelenlegi visszatorpanás időkérésnek tekinthető, amit a devizahitelesek is a hirtelen döntés helyett a felkészülésre fordíthatnak.

Ki drasztikus lépésekkel, ki kisebb kamatemelésekkel, de a legnagyobb piaci szereplők szinte kivétel nélkül próbálják halogatni a nyílt konfrontációt a végtörlesztésre szánt forinthitelek piacán. A hallgatás és kamatemelések egyik fő oka lehet, hogy jelen pillanatban a bankok fő célja saját devizahiteleseinek megtartása. Van aki "szépen", kamatemelésekkel próbálja elkerülni a nagyobb veszteséget, mások drasztikusabb és visszatetszőbb módszerekkel próbálkoznak.

Amennyiben az OTP elindítja a kamatháborút, a többieknek is lépniük kell. Viszont ami késik, nem múlik, hiszen az idő előrehaladtával egyre nagyobb lehet a kísértés az új ügyfelek elcsábítására. A Pénzcentrum.hu véleménye szerint épp ezért a jövőben még láthatunk kedvezőbb hiteleket akár az OTP kínálatában is, addig a kamatot nem emelő bankok ajánlata. Elkapkodni azonban továbbra sem érdemes a döntést, a végtörlesztési igényt érdemes akkor (legkésőbb december 30-ig) benyújtani amikor már az új hitel felvétele biztosnak tűnik.

Kérdéseinkre az OTP Bank jelen pillanatban nem kíván válaszolni.

Ezt lépték eddig a bankok

Nem ad forinthitelt a K&H saját devizahiteleseinek
Nem ad forinthitelt a K&H Bank saját devizahiteleseinek - értesült a Pénzcentrum.hu. Ezzel sokaknak nehezíti meg a végtörlesztést, persze más bankoknál végtörlesztőket nem diszkriminál ilyen módon. Egy olvasónk értesítése után egy véletlenszerűen kiválasztott fiókban érdeklődtünk a banknál kérhető kiváltási lehetőségről. Az ügyintéző elárulta: K&H ügyfeleknek nem, másoknak viszont nyújtanak forinthitelt akár deviza alapú hitel kiváltására is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Máris feladta az Erste Bank a devizahitelesekért folytatott küzdelmet
Nem az Erste Bank lesz a végtörleszteni vágyók bankja, legalábbis ha forinthitellel szerették volna kiváltani jelenlegi devizahitelüket. A bank mától érvényes kondíciós listájában a legkisebb THM is 12,27 százalék, ami messze van a piaci átlagtól is, nemhogy a végtörlesztők vágyálmaitól.

Kiderült: az MKB Bank sem hajt a devizahitelesekre

Az MKB sem akar beszállni a végtörlesztések nyomán kialakuló hitelversenybe. A K&H után már a második bank jelenti ki, hogy nem fogad be forinthitel igénylést lakáscélú hitelkiváltásra (a K&H-nál ez a saját ügyfelekre vonatkozik). A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától kapott leveléből az is kiderült, szabadfelhasználású jelzáloghitel sem igényelhető a banknál, legalábbis devizahitel forintosítására nem.

 

Címkék: