Mindennapi segítség mikrovállalkozásoknak (x)

Pénzcentrum2011. május 3. 00:01

A Széchenyi Kártya Program hitelei ideális megoldást jelentenek a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, hiszen egyszerűsített eljárással juthatnak finanszírozási forráshoz. A Széchenyi Kártya hitelkonstrukciói az Erste Bankban is elérhetőek, ráadásul most számlavezetési díj nélkül, ajándék Spar utalvánnyal.


Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója

A jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a likviditási hitelek. Az átmeneti cash-flow problémák áthidalásában így különösen fontos szerepe lehet a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelnek, hiszen segítségével a hazai mikrovállalkozások tárgyi fedezet nélkül juthatnak finanszírozási lehetőséghez - mondja Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója. Azért lehet ez jó választás a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, - tette hozzá az igazgató - mert
egyszerűsített eljárással juthatnak szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez. Pontosabban egy hitelkerethez, melyhez egy bankkártyát kapnak az ügyfelek, így a hitelt vásárlásra vagy készpénz felvételre is igénybe vehetik.

Kiszámítható, kényelmes és rugalmas a konstrukció. Forint alapú, így nem kell árfolyamkockázattal számolni, a hitelcél előzetes megadása nélkül pedig szabadon felhasználható. Az igényelhető hitelkeret összege 500 ezer forint és 25 millió forint között lehet, a futamideje pedig 1 plusz 1 év. Vagyis a keret nagysága rugalmasan alakítható a vállalkozás egyedi igényei és lehetőségei szerint - hangsúlyozza az igazgató.

A hitel igénybevétele és törlesztése is automatikusan a számlamozgásokkal együtt történik, kamatot pedig csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni és olyan vállalkozás is igényelheti, amelyik nem rendelkezik a Széchenyi Kártya konstrukcióhoz társult érdekképviseleti szervezeti tagsággal - emeli ki az igazgató.

Ami pedig a díjakat illeti: a vállalkozás az állami kamat és garanciadíj támogatás révén kedvező kamatozás és díjak mellett juthat hitelhez.

Tenke Gábor kiemelte: a Széchenyi Kártya Program kiterjesztésének köszönhetően az Erste Bank három éves futamidőre maximum 25 millió forintos forgóeszköz hitelt is nyújt ügyfeleinknek, így lehetőség van rövid- és közép távú finanszírozási igények kielégítésére is.

A kártyához egyébként ingyenes, külföldre szóló baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás kapcsolódik, és a Széchenyi Kártya tulajdonosa tagja lehet a Széchenyi Kártya Klubnak, melynek keretében kedvezményesen vásárolhat a klubhoz csatlakozott partnereknél.

A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat a VOSZ és az illetékes Kereskedelmi és Iparkamarák regisztráló irodáiban tudják beszerezni az érdeklődők, de a www.kavosz.hu oldalról is letölthető.

További információkért kattintson ide!

(x)

Címkék: