Elszállt a svájci frank - Már csak ez hiányzott!

Pénzcentrum2010. június 4. 13:15

Brutális erősödésnek indult a svájci frank az euróval szemben, az alpesi deviza új történelmi csúcsra száguldott. A jegyzések már az 1.39-es szint alatt járnak, amire soha nem volt még példa. Mindeközben a nemzetközi befektetői hangulat romlásával párhuzamosan a dollár is erősödik. Hírügynökségi beszámolók szerint a globális piacok beborulását a magyarországi események (az államcsőddel kapcsolatos kijelentések) váltották ki.

2010.06.04 13:30
Szijjártó csődről beszél! - OTP:-9.5%, EURHUF: 287

13:55:

Míg korábban a nemzetközi hangulat általános romlásával és a svájci jegybank távolmaradásával magyarázták a frank (és a dollár) euróval szembeni erősödését, addig most már a magyarországi fejleményekkel indokolják a svájci deviza szárnyalását. A Reuters cikke idézi Szijjártó Pétert, miszerint az új kormány nem tervez megszorításokat.


13:05:

Elesett a kritikus szint az EUR/CHF árfolyam esetében, az elmúlt hetekben ugyanis a svájci jegybank (SNB) folyamatosan jelen volt és az 1.40-es szintnél beavatkozott a frank gyengítése érdekében. Devizapiaci kereskedők beszámolója szerint a jegybank ezúttal távol maradt a devizapiactól és tétlenül nézte a frank szárnyalását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A frank euróval szembeni árfolyam így soha nem látott szintekre esett, a biztonságos menedéket nyújtó alpesi deviza újabb csúcsra szaladt.

Mindeközben a romló nemzetközi befektetői hangulatot támasztja alá az is, hogy a befektetők menekülnek a biztonságos dolláreszközökbe. Az amerikai fizetőeszköz újabb 4 éves csúcsra repült a közös európai valuta ellenében: az EUR/USD jegyzések már az 1.21-es szint alatt is jártak.


A forinttal szemben is látványos erősödésbe kezdett a frank, a jegyzések már a 206-os szint felett járnak.

Címkék: