Megszüntette a fedezet alapú finanszírozást az Erste Ingatlanlízing

Pénzcentrum2009. december 9. 16:02

November 30-ai hatállyal megváltoztak az Erste Ingatlanlízing Zrt. és Erste Lakáslízing Zrt. termékei. Az új szabályzatok a december elsejétől befogadásra kerülő ügyletekre vonatkoznak.

A változtatások elsősorban az ügyfél finanszírozási módozatokat érintik

Decembertől megszűnik a tisztán fedezet alapú finanszírozás, valamint a klasszikus fedezet alapú finanszírozás, így minden lízingügyletben vizsgálni kell az igénylő jövedelmét. A korábbi finanszírozási típusok helyett - a jelzáloghitelezési gyakorlattal összhangban - DBA1 és DBA2 néven úgy módozatokat vezettek be.

Türelmetlenebb az Erste Bank! 3 évet kaphatnak az adósok

Ezen ügyletekben a finanszírozás havi lízingdíja, valamint minden egyéb fennálló hitel és lízingtörlesztők összege nem lehet magasabb, mint amit az igénylők elfogadható havi nettó jövedelme elbír.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A jövedelem alapú finanszírozás változatlan maradt, az új módozatokban pedig megmarad a 90%-os maximális finanszírozási szorzó.

Címkék: