Mégsem fizetünk többet - a 25% az 25%

Pénzcentrum2009. szeptember 25. 09:32

A kormány szándéka ellenére rosszul került be a nyáron megszavazott adótörvényekbe a kedvezményesen adózó természetbeni juttatások után fizetendő közteher mértéke, a Pénzügyminisztérium korrigálja a hibát - írja a Napi Gazdaság.

Egy hiba miatt az elfogadott szabályok értelmében a kedvezményesen adózó cafeteria elemeknek a 25%-os személyi jövedelemadóval növelt értéke után még 27% egészségügyi hozzájárulást is kellene fizetniük a munkáltatóknak 2010-ben. A tévedés következtében az ilyen típusú juttatások minden 100 Ft-ját 58,75 forint közteher sújtaná.

A PM e hónap közepén benyújtott törvénymódosítási javaslatában javítja ki a korábbi tévedését. Amennyiben a módosító javaslat elfogadásra kerül, a korábban közölt mértéknek megfelelően egyedül a 25%-os kedvezményes szja kulcs terheli az üdülési csekket, a meleg étkeztetési utalványokat, a munkavállaló képzés címén átvállalt költségeit, a munkáltatói üdülői szolgáltatásokat, az iskolakezdési támogatást és a helyi utazási bérletet. A kedvezményes kulcs összevontan legfeljebb évi 400 ezer forintig vehető igénybe.

Címkék: