Szorul a hurok: megy a családi arany a zaciba!

Pénzcentrum2009. június 30. 15:02

A válság ugyan csillapodni látszik, de sokak számára csak most kezd igazán horrorrá válni: akiknek elfogyott a megtakarítása, most kénytelen a családi ékszereket is zaciba vágni, csak hogy valami készpénzhez jusson.

Sokaknak hever a fiók mélyén némi ajándékba kapott, vagy örökölt aranyékszer, melyet soha nem hordanak. Meglehet, el is feledkeztek róluk, legalábbis amíg nem maradt más alternatíva, mint zaciba dobni, vagy eladni, ha már nincs más lehetőség a villanyszámla kifizetésére.

Az arany ára hitelválság kitörése óra 70 százalékkal emelkedett, ami természetesen a felvásárlási árakra is jótékonyan hatott. A Sun értesülései szerint a törtaranyért grammonként 20 fontot is adnak, ami jelenleg 6500 forintnak felel meg, míg itthon az árak széles skálán 2800-3500 forint között mozognak.

Gazdasági nehézségek idején a befektetők szívesen menekülnek az arany biztonságába, ám ezúttal nem a befektetők, hanem a szegény nincstelenek miatt indult meg az arany forgalma. A Sun által megkérdezett kereskedők arról számoltak be, hogy a forgalma megháromszorozódott, volt olyan boltos, aki napi 10 000 fontnyi behozott ékszerről számolt be.

Címkék: