Végre itt egy jó hír az autósoknak

Pénzcentrum2009. június 11. 11:04

Bár a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjai várhatóan nőnek majd az őszi kampányra, a casco-biztosítás díja továbbra is csökkenő tendenciát mutat - mondta a CLB igazgató-helyettese az InfoRádiónak. Bravik Attila hozzátette: ezzel szűkül az árolló a két biztosítási termékkategória között, és várhatóan növekszik a cascóval rendelkezők száma is.

Évek óta csökkenő tendencia figyelhető meg a casco-biztosítás díjaiban - közölte Bravik Attila. A CLB igazgató-helyettese példaként említette, hogy három éve még 120 ezer forint volt az átlagdíj, míg most 90 ezer forint.

A folyamatot erősíti, hogy az elmúlt fél évben jóval kevesebb új autót értékesítettek, emiatt a biztosítók éles árversenyben vannak egymással, és kedvezményeket adnak - emelte ki Bravik Attila. Hozzátette: a teljes körű biztosítást jelentő alapcasco díja is csökken.

Megfigyelhető a szegmentálás is a biztosítók részéről, vagyis a különböző igényekhez igazodva más és más cascót kínálnak - mondta az igazgató-helyettes.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az árcsökkenés révén remélhető, hogy egyre többen kötnek cascót, mivel a többi országhoz viszonyítva kevesen rendelkeznek ilyen biztosítással - tette hozzá.

Címkék: