Rákapcsol a TakarékPont: új hitel a kkv-knak

Világgazdaság2009. június 10. 09:32

A május végére 249 fiókosra bővült TakarékPont hálózat még az idén 350 fiókosra bővülnek, és fél éven belül kisvállalkozói hitelcsomaggal készül megjelenni. A lakossági ügyfélkörnek új megtakarítási konstrukciót kínálnak majd.

Egy év alatt bő száz egységgel bővült a fiókhálózat, így a második legnagyobb hitelintézeti fiókhálózat jött létre az országban. Ugyanakkor a tagként csatlakozott takarékszövetkezetek száma változatlanul 14, ami a szövetkezetek összeolvadásával magyarázható.

Az országos lefedettség eléréséhez azonban még további bővítéseket terveznek, főként a keleti országrészben. Ezért a következő két hónapban 25 takarékszövetkezetet érintő roadshowt rendeznek.

Sok takarékszövetkezet azonban nem szívesen adja fel az elmúlt ötven évben alkalmazott arculatát, márpedig ez elengedhetetlen a taggá váláshoz. Az arculatváltás természetesen kezdeti költségekkel is jár, nem csak a desing-váltás, de a szükséges informatikai háttér kiépítése miatt is, amit a válság miatt kevesen vállalnak fel.

A fiókbővítéstől azt várják, hogy a teljes takarékszövetkezeti integráción belül 30 százalékos súlyt sikerül elérniük. Eközben szolgáltatásaikat is kiterjesztik a kis- és középvállalkozói körre, számukra kifejlesztett hiteltermékkel, és kapcsolódó szolgáltatásokkal. Emellett a lakossági ügyfelek számára rugalmas megtakarítási formákat dolgoznak ki.

Címkék: